top of page

HVA ER JU JITSU?

Mykt selvforsvar er en fri oversettelse av Ju Jitsu, der Ju betyr myk/føylig, og Jitsu betyr kunst eller teknikk for realistisk bruk.

Med realistisk menes selvforsvar- ikke konkurranse.

Et av grunnprinsippene i mykt selvforsvar er at man utnytter angrepskraften, isteden for å møte med egen kraft. Derved brytes angriperens balanse, og man kan fullføre teknikker tilpasset angrepets retning.

Ju Jitsu er et gammelt selvforsvarssystem utviklet gjennom århundrer av samuraier i Japan.
Den består av aktuelle kampteknikker som slag, spark og kast, men også kontrollgrep og frigjøringer. Ju Jitsu kombinerer karate og judo teknikker sammen med rene selvforsvarsteknikker.

Dette gjør Ju Jitsu til et unikt selvforsvarssystem.

 


Foto: Alf Martin Nielsen

 


Foto: Pål S. Jensen

Hvordan oppfatte Ju Jitsu?

 Det er mange som har oppfatninger om selvforsvar som dessverre preges av filmer med kampscener som er helt uvirkelige. Vi tror ikke virkeligheten er som på film.

For det første så lærer man å unngå konflikt når man trener ju jitsu. Vår filosofi er at den beste måten å unngå konflikt på er å fjerne seg fra konflikten. Det eneste som da blir skadet for et lite øyeblikk er selvtilliten, og det tåler vi.

For det andre så er det lite magisk og mystisk ved selvforsvar. I virkeligheten skal det godt gjøres at man kan fly gjennom lufta eller tåle utallige spark og slag mot hodet eller andre vitale kroppsdeler uten at man blir skadet.

Ju Jitsu består av disiplin og trening, og ikke minst både motorisk og psykisk treningsglede fra dag 1. Det må mye trening til for at man skal bli så god at man kan reagere refleksivt på et angrep, men det er mulig å komme dit selv om Hollywood - effekten nok uteblir.

Hvis man blir rettstridig overfalt eller angrepet har man i følge nødvergeloven lov og rett til å forsvare seg. Ju Jitsu kan lære deg hvordan du kan forsvare deg eller komme deg ut av situasjoner uten å benytte unødvendig brutalitet.

 


Foto: Pål S. Jensen

bottom of page